امداد پزشکی

طرح پزشکی امداد یار ایران به شما آرامش کامل می دهد که تیم نجات پزشکی را برای اماده باش قرارداده است.
وظیفه اورژانس پیش بیمارستانی رسیدگی به موارد فوریتهای پزشکی و ارائه خدمات به مصدومین و بیماران اور‍ژانسی می باشد. در واقع کار این مجموعه از صحنه حادثه آغاز شده و در مرکز درمانی به پایان می رسد.

 

امداد پزشکی

تاریخچه اورژانس پیش بیمارستانی ایران:

در سال ۱۳۵۲ طی حادثه درد ناکی ازارتعاشات صدای  شدید موتور هوا پیماهای غول پیکر سقف سالن انتظار فرودگاه مهراباد فرو ریخت ودر اثر این ریزش ۱۶ نفر کشته و ۱۱ تن مجروح شدنددولت مردان بنابه نیاز  بفکر طراحی سیستمی افتادندکه بتواند در چنین موقعیتهای به مصدومین و مجروحین کمک کنند . در همین راستا سیستم اورژانس پیش بیمارستانی با همکاری کشور امریکا در سال ۱۳۵۴ راه اندازی شد ..
یک سال بعد یعنی در سال ۱۳۵۵ اورژانس پیش بیمارستانی در جهرم راه اندازی شد و همزمان در مرکز خفر شروع به کار کرد .
امداد پزشکی

به چه مواردی فوریتهای پزشکی گفته می شود؟

بیماریها و حوادث اورژانس به مواردی اطلاق می گردند که در صورت عدم ارائه به موقع اقدامات امدادی – درمانی ، منجر به صدمات عضوی و یا جانی و نیز مشکلات روانی بیمار میشود.

مثالهایی از موارد امدادی اورژانسی:

– اورژانس های قلبی

احساس درد و سنگینی یا فشار در قفسه سینه و احساس سوزش در ناحیه پشت جناغ، مواردی است که ما را به درد با منشاء قلبی مشکوک می نماید.
از علائم همراه بیماری های قلبی ، تنگی نفس ناگهانی ، ضربان نا منظم قلب به شکل ناگهانی ، فشارخون بالا و یا افت فشار خون ،حالت تهوع و استفراغ،تعریق و سوزش معده و عدم هضم غذا می باشد.

– اورژانس های تنفسی

یکی از نشانه های هشدار دهنده بیماری های تنفسی ، تنگی تنفس است. باید توجه داشت که ” تنگی نفس به معنای تنفس تند نیست” بلکه حالتی است که فرد در آن وضعیت به سختی و به شکل غیر عادی تنفس می کند.

– اورژانس های گوارشی

از مواردی که در بیماریهای گوارشی، نیاز به مداخله اورژانس دارد، می توان به خونریزی های گوارشی ( استفراغ خونی یا مدفوع قیری شکل)، درد شکم به شکل حاد که با حساسیت شکم ، استفراغ و یا بی اشتهائی همراه است اشاره کرد. عوارض ناشی از ضربه های شدید به شکم نیز جزو موارد اورژانس تلقی می شود.

– اورژانسهای زنان و زایمان

در خانم های باردار، هرگونه سقط، تشنج، فشار خون بالا به همراه تاری دید و تورم دست و پا ، خونریزی های شدید و شروع دردهای زایمانی در صورتی که دسترسی به پزشک میسر نباشد، به عنوان بیماری های اورژانس مطرح هستند.

– اورژانس های اعصاب

موارد زیر در بیماری های اعصاب ، نیاز به مداخله اورژانس دارند:
۱- تشنج و حمله صرعی
۲- سکته مغزی با علائم فلج اعضا، اختلال تکلم و موارد دیگر
۳- اختلال سطح هوشیاری
۴– سردردهای شدید و ناگهانی به همراه سفتی گردن و استفراغ مکرر
۵- ضربه به جمجمه یا ستون فقرات به دنبال سقوط از بلندی ها و یا تصادف با خودرو
– اورژانسهای محیطی و شغلی
حوادث محیطی و شغلی، طیف وسیعی از موارد اورژانس را در بر می گیرند که مهم ترین آنها عبارتند از:
تصادف با وسائط نقلیه ، سقوط از بلندی ، سوختگی ، برق گرفتگی ، ریزش آوار ، مسمومیت های داروئی و شیمیائی ، خودکشی ، گزیدگی توسط مار، عقرب و سایر جانوران ، غرق شدگی.

– اورژانس های دستگاه اسکلتی

این بیماریها عبارتند از شکستگی های باز یا بسته استخوان ها ، در رفتگی در مفاصل و اندام ها ، پارگی وسیع بافت نرم در اندام های بدن.

اجزاء یک واحد امدادی اورژانس پیش بیمارستانی چیست؟

۱- پرسنل تخصصی (پرسنل با تحصیلات دانشگاهی -مدارک تحصیلی فوریتهای پزشکی ، پرستاری و بیهوشی)
۲- تجهیزات تخصصی اورژانس پیش بیمارستانی از جمله وسایل ثابت سازی و انتقال بیمار ، کیف احیاء به همراه داروهای ضروری و وسایل مدیریت راه هوایی می باشد.
۳- وسیله نقلیه که بسته به محل ماموریت و نوع ماموریت متفاوت می باشد (خوردروی آمبولانس ، موتور سیکلت یا هلی کوپتر امداد)

خودروی آمبولانس (تیپB)

بالگرد اورژانس (مدیکوپتر)

موتورلانس

اتوبوس آمبولانس

واحد اعزام شده در محل حادثه با انجام معاینه اولیه و گرفتن شرح حال از بیمار ، اقدامات اولیه از جمله باز کردن راه هوایی ، کنترل خونریزی و ثابت سازی اندام شکسته را انجام می دهد در ادامه با کمک وسایل مخصوص حمل بیمار ، مصدوم را به داخل آمبولانس انتقال داده و ضمن هماهنگی با اتاق فرمان برای تعیین مرکز درمانی پذیرنده بیمار ، ادامه درمان بیمار را در داخل آمبولانس انجام خواهد داد. چنانچه تعداد مصدومین درمحل حادثه بیش از یک مورد باشد و همگی نیاز به انتقال به مراکز درمانی داشته باشند.
اولین واحد امدادی اعزام شده به محل وظیفه بررسی همه مصدومین و انجام اقدامات اولیه برای آنها را دارد در واقع این واحد اعزامی وظیفه فرماندهی حادثه در بعد سلامتی صحنه حادثه را برعهده داشته و به دسته بندی مصدومین از نظر اولویت رسیدگی و دریافت خدمات اورژانسی و انتقال می پردازد.

چگونه با برقراری‌ تماس‌ تلفنی‌ از خدمات امداد اورژانس استفاده کنیم؟

وقتی‌ با ‌ اورژانس‌ تماس‌ می‌گیرید، در مورد وضعیت فعلی بیمار و نوع حادثه از شما سوال می شود. اگر با چندین‌ مصدوم‌ مواجه‌ شده‌اید، در درخواست خود به تعداد مصدومین و نوع آسیب آنها اشاره کنید اینکار باعث افزایش سرعت عمل و دقت تصمیم گیری در پرسنل اتاق فرمان اورژانس خواهد بود. اگر در مورد موقعیت‌ مکانی‌ خود مطمئن‌ نیستید، هراس‌ به‌ خود راه‌ ندهید. سعی‌ کنید از افراد محلی و اطرافیان‌ موقعیت‌ جغرافیایی‌ محل‌ را جویا شوید.
در تماس‌ با اتاق فرمان اورژانس‌ سعی‌ کنید خونسردی‌ خود را حفظ‌ کنید تا بتوانید تمام‌ اطلاعات‌ موردنیاز را ارایه‌ کنید.

خدمات امداد پزشکی

  • خدمات پزشکی - پرستاری
  • انتقال پزشکی هوایی
  • انتقال پزشکی زمینی
  • خدمات پزشکی در منزل
  • تهیه و ارسال داروی کمیاب
  • راهنمایی پزشکی
  • خدمات و پاراکلینیکی
  • خدمات ویژه کرونا
  • اورژانس بیمارستانی

قیمت منصفانه برای همه انجام خدمات رسانی

هزینه خدمات امداد پزشکی

از 150/000 تومان الی 1/250/000 تومان

  • امداد پزشکی